om Rock i Rusk

Rock i Rusk har i 38 år været en institution i en stor del af det lokale ungdomsmiljø. Mange unge har fået deres musikalske ilddåb til festivalen i Rosmus som musikere med drømme om noget stort – eller som tilskuere til kammeraternes anstrengelser på scenen.

Det startet som et samarbejde mellem Rosmus og Solbjerg ungdomsskoler. Fra en start med 7-8 bands er det blevet et kæmpearrangement, som fylder hele Rosmus Skole på dagen.

Fra 2018 arrangeres Rock i Rusk ikke længere af Ungdomsskolen og Rosmus Skole, men derimod af en ny-stiftet lokalforening i samarbejde med Rosmus Skole og Ungdomsskolen Syddjurs.

I samarbejde med skole og Ungdomsskole vil trioen medvirke til at bringe Rock i Rusk ind i en ny gylden periode.

 

Hvert år slår godt 1.200 gæster vejen forbi den lille landsbyskole i Rosmus, som til lejligheden er forvandlet til et Musikmekka.

40 unge bands, der stilmæssigt strækker sig fra blæserock til rap og hård rock, trykker den af på de fede scener og får afprøvet de numre, de har øvet i løbet af vinteren.

Efter det store modeshow, som er opsat af medarbejdere i Syddjurs Ungdomsskole og de unge selv, byder den store scene på et vaskeægte, dansk hovednavn.